Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Allt om bra och billiga Pantlån

Ifall du lämnar ett föremål till en pantbank ger pantbanken dig ett pantlån. Pantlånet är lägre än värdet på föremålet. Du får t.ex. bara cirka 75% av ett guldföremäl guldvärde om du pantsätter det på en pantbank.

Den stora föredelen med et pantlån är att du lånar av dig själv och lösa tillbaka föremålet efter några dagar eller några veckor. Du kommer garanterat slippa betalningsanmärkningar och ha skulder ifall du tar ett pantlån.

Löptid för pantlån

Löptiden för ett pantlån brukar vara upp till tre månader. Detta innebär att du inte behöver betala räntor eller amortera något på tre månader då lånet löper ut. Om du vill kan du betala uppkomna räntor efter tre månader och starta en ny låneperiod.

Den effektiva räntan på ett pantlån är normalt 50% ±10%. Ifall du pantsätter mycket dyra föremål som har ett värde på ett par hundra tusen kan du dock få räntor ned mot 15%.

Bra föremål att få pantlån för

  • Guldsmycken
  • Guldmynt
  • Senaste mobiltelefonen
  • Dyrare klockor
  • Musikinstrument
  • Konst
  • Nya elcyklar
  • Husbilar
  • Husvagnar

Att tänka på när du tar ett pantlån

När du tar ett pantlån på en pantbank är lånet normalt sett inte jättebilligt. Oftast är det billigare med blancolån men snabblånen är mycket dyrare. Ifall du tycker att pantbanken erbjuder dig för lite för ett föremål ska du veta att du kan ju faktiskt lösa tillbaka föremålet under när som helst under lånetiden och endast betala den uppkomna räntan.

Om du inte löser tillbaka föremålet kommer pantbanken sälja dig sak på en auktion och om de för ut mer pengar än vad du fått låna tidigare kommer du få ta del av detta efter att pantbanken tagit betalt för sina utgifter. Du kan få mer pengar för t.ex. guldföremål om du säljer guldet själv till en guldhandlare men pantbanken kommer betala mer pengar till dig när de säljer föremålet.


Lån från långivare

Dessa lånebelopp är de vanligaste på småbeloppen som personer lånar. Ifall du klickar på ett lånebelopp ser du vilken långivare som har bäst och de mest förmånliga erbjudandena.

Långivare med lånetider

De lån som långivare erbjuder lån med olika lånetider är följande. Klickar på en lånetid så kommer du få reda på vilken långivare som har de billigaste lånen.

Långivare av snabblån

Följande långivare erbjuder snabblån och SMS-lån till dig. Du kan direkt se och jämföra de olika långivarna genom att titta närmare på jämförelsen av långivarna.

Mer fakta om långivarna och deras olika lånetyper

Mer intressant om långivare, lån, lånebelopp och lånertider hittar du här.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.langivare.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Bäst lånSMS-lånBlancolånUtan UC