Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Bäst om bostadslån

Bostadslån är en låneform som inriktar sig till de som har en bostad eller tänkt att köpa en ny bostad. För att kunna få ett bostadslån, eller bolån som det också kallas, måste du kunna använda bostaden som säkerhet. Detta innebär att du måste själv äga bostaden som du tänkt att använda som säkerhet när du lånar pengar.

Nästan alla som äger en bostad har i dag stora lån på bostaden. Det viktiga när man tecknar sig för ett bostadslån är att man tar höjd för eventuella ränteökningar till minst fem procentenheter och att man kontunuerligt amorterar på bolånet.

Amorteringskrav

Den 1/5 2016 infördes något som kallas amorteringskrav när man lånar pengar till en bostad.

Amorteringskravet innebär att du som lånar ska amortera 2% av lånebeloppet årligen ifall du lånat mer än 70% av bostadens värde.

För den del av bolånet som är under 70% men över 50% av bostadens värde måste amorteras med minst 1% årligen baserat på bostadens marknadsvärde.

Lånetak

Mpnga banker har ett lånetak som innebär att du inte får låna hur mycket som helt till din bostad. Tanken med detta är att du inte ska stå med för stora skulder när marknaden för bostäder vänder nedåt du tvingas sälja.

Det finns inga lagkrav i dag gällande bolånetak men många banker tillämpar regeln att du få läna maximalt 85% av värdet.

Bäst långivare av bostadslån

De bästa bostadslånen finns normalt hos de stora lånehypoteken och vissa av nischbankerna. Bolånet består av två delar.

Dels finns bottenlånet som innebär låga räntor och är de lån som har de först prioriterade pantbreven. Bottenlån får du normalt ta till 75% av värde för villan, bostadsrätten eller sommarstugan. Den ansra delan av lånet är topplånet som liknas mer av ett blancolån.

Billigaste bostadslånet

Bostadslånen är mycket billiga för tillfället. Det gäller dock att inte tro att räntan kommer vara lika låg om 5 år. Då gäller det för dig att du betalat tillbaka mycket av lånet så att du klarar en ränta på 5-10%.

I slutet av 1990-talet var den många bostadsägare som drömde om så låga räntor som 10%.

Det enda som är säker är att allting kommer igen.


Lån från långivare

Dessa lånebelopp är de vanligaste på småbeloppen som personer lånar. Ifall du klickar på ett lånebelopp ser du vilken långivare som har bäst och de mest förmånliga erbjudandena.

Långivare med lånetider

De lån som långivare erbjuder lån med olika lånetider är följande. Klickar på en lånetid så kommer du få reda på vilken långivare som har de billigaste lånen.

Långivare av snabblån

Följande långivare erbjuder snabblån och SMS-lån till dig. Du kan direkt se och jämföra de olika långivarna genom att titta närmare på jämförelsen av långivarna.

Mer fakta om långivarna och deras olika lånetyper

Mer intressant om långivare, lån, lånebelopp och lånertider hittar du här.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.langivare.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Bäst lånSMS-lånBlancolånUtan UC