Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Allt om banklån och banker som långivare

Begreppet banklån är ett samlingsnamn över de olika låneformer som en bnak erbjuder. Nästan alla banker erbjuder t.ex. privatlån, blancolån, bolån och huslån till privatpersoner. Dessutom erbjuder bankerna t.ex. företagslån och checkkrediter till företag.

För att få ett lån på en bank måste du inte ha säkerheter i form av fastigheter eller fordon. Du kan även få blancolån som inte kräver säkerhet men troligtvis att du har en borgenär.

Att låna på en bank

När man lånar på en bank kan det kännas lite spänt. Det är inte alltför ovanligt att banker nekar personer att ta de lån som de ansöker om.

Om du blir nekad ska du faktiskt bli glad eftersom då gör banken en bedömning att du kommer få svårt att betala tillbaka banklånet vilket innebär att du inte riskerar skuldsätta dig och får betalningsanmärkningar.

Populärt att låna till på banken

  • Villaköp
  • Bostadsrätt
  • Bygga Attefallshus
  • Bilar
  • Båtar
  • Husbilar
  • Husvagnar
  • Sommarstuga

Typer av banklån

Egentligen existerar endast 2 former av banklån men lånen kan kallas olika och vara av olika storlek.

Banklån utan säkerhet

Banklån utan säkerhet kan vara lån som benämns blancolån eller privatlån men även begrepp som direktlån eller smarta lån. Denna typ av banklån kräver ingen säkerhet men de flesta långivare kräver att du har en borgensman som går i borgen och betalar din skuld ifall du får problem.

Räntan på dessa banklån utan säkerhet variera mycket och bestäms utifrån lånebelopp, inkomst, och tidigare betalningshistorik.

Banklån med säkerhet

Banklån med säkerhet innebär att banken som lånar ut pengar till dig minimerar sin risk genom att de har din bostad, bil eller båt som säkerhet ifall du skull efå betalningssvårigheter. Banken kommer helt sonika ta huset, bostadsrätten eller bilen ifrån dig om du inte betalar tillbaka i tid.

Räntan på dessa banklån med säkerhet är ofta mycket låg eftersom banken inte utsätter sig för någon större risk.

Att tänka på när du tar banklån

För att hitta det bästa banklånet till bostaden eller fastigheten är att besöka ett par banker och vara tydlig med vilken ränta som du fått hos andra långivare tidigare. Alla banker vill tjäna pengar och det bästa sättet är att få in dig som kund.

Var inte rädd att fråga om de kan sänka räntan ytterligare. Dom kommer inte slå ihjäl dig men möjligtvis säga nej. Bankerna är vana att få detta önskemål.


Lån från långivare

Dessa lånebelopp är de vanligaste på småbeloppen som personer lånar. Ifall du klickar på ett lånebelopp ser du vilken långivare som har bäst och de mest förmånliga erbjudandena.

Långivare med lånetider

De lån som långivare erbjuder lån med olika lånetider är följande. Klickar på en lånetid så kommer du få reda på vilken långivare som har de billigaste lånen.

Långivare av snabblån

Följande långivare erbjuder snabblån och SMS-lån till dig. Du kan direkt se och jämföra de olika långivarna genom att titta närmare på jämförelsen av långivarna.

Mer fakta om långivarna och deras olika lånetyper

Mer intressant om långivare, lån, lånebelopp och lånertider hittar du här.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.langivare.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Bäst lånSMS-lånBlancolånUtan UC